Verzorging

Een Jack Russell is een vrij eenvoudige hond betreft verzorging. Je bent niet veel tijd kwijt aan de verzorging van de vacht, zeker niet bij de kortharige rasvariant.

Vachtverzorging

Afhankelijk van de soort Jack Russell is de verzorging van de vacht erg beperkt. Af en toe borstelen is voldoende voor de kortharige rasvariant, de langharige variant zal iets vaker verzorgd moeten worden. Tijdens de rui periode zul je wat vaker moeten borstelen en de loszittende haren eruit moeten plukken bij de ruwharige vachtvariant.

Gezondheid

Jack Russells zijn relatief gezonde honden die niet zelden een leeftijd van 15 jaar of zelfs nog wat ouder bereiken.

Patellaluxatie

Wel komt patellaluxatie regelmatig voor, een aandoening waarbij het dier last krijgt van verschuivende knieschijven. Jack Russels die hieraan lijden hebben vaak een herkenbaar loopje: het “Jack Russell-hupje” waarbij het dier om de aantal stappen een klein huppeltje doet met de poot waarvan hij last heeft.

Een operatie biedt oplossing bij deze aandoening en kan in veel gevallen alle klachten verhelpen. Fokkers testen hun dieren op deze erfelijke afwijking, let hier dus zeker goed op bij aanschaf.